KELEBEK ÜZÜM ORCİK (CEVİZLİ SUCUK)
ANADOLU MUTFAĞINDA SIKLIKLA YAPILAN VE ÖZELLİKLE ELAZIĞ YÖRESİNDE POPÜLER OLAN GELENELSEL BİR TATLIDIR.
ORCİK, CEVİZİÇLERİNİN TÜM OLARAK KULLANILDIĞI ÜZÜM PEKMEZİ, NİŞASTA İLE HAZIRLANAN ÖZEL BİR BULAMAÇ İLE KAPLANIP KURUTULMASIYLA ELDE EDİLİR.
GÖRÜNÜŞÜ SUCUK ŞEKERLEMESİNE BENZEDİĞİ İÇİN BAZI BÖLGELERDE "CEVİZLİ SUCUK" OLARAK DA ADLANDIRILIR. ANCAK ORCİK GENELLİKLE DAHA YOĞUN ÜZÜM TADIYLA AYRILIR.
EŞSİZ BİR LEZZETE SAHİP OLAN BU LEZZET GURMEKENT GÜVENCESİYLE EVLERİNİZE ULAŞTIRILMAKTADIR.
SERİN YERDE MUHAFAZA EDİLMESİ TAVSİYE EDİLİR
KELEBEK ÜZÜM ORCİK (CEVİZLİ SUCUK)
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!